Par sevi

Aizliegtais Auglis ir blogs ar mērķi rosināt diskusiju par alternatīvām esošajai pieejai narkotiku problēmām. Tas nav domāts, lai aicinātu pārkāpt likumu vai izplatītu bezatbildīgu attieksmi pret vielām. Tā vietā es vēlos likt lasītājiem apsvērt to, kādi ir aizlieguma mērķi, un kā var zināt, ka tie tiek sasniegti. Fakti nav pastāvošās sistēmas aizstāvju pusē, un šī sistēma visvairāk balstās uz inerces un aizspriedumiem, un ir laiks vismaz runāt par to.

Ar mani (Lilita) var sazināties privāti, rakstot uz neaizaug@gmail.com.

4 Responses to Par sevi

  1. Lauris says:

    Gmail jūsu e-pasta adresi neatpazina, tāpēc rakstīšu šeit.

    Sveiki! Gribēju pateikties par aizaug.wordpress.com izveidi kā tādu, jo katrs avots, kurā ir pamatota informācija par marihuānu, ir vajadzīgs Latvijai un tās sabiedrībai.

    Pats lielākais sabiedrības trūkums ir tāds, ka cilvēkiem, kas dzimuši padomju laikos ir strikti ieborēts, ka marihuāna ir narkotika un viņi, varbūt pat neapzināti, atsakās pieņemt savādāku informāciju. Tas pats attiecas arī uz narkologiem.

    Rakstu Jums, lai pajautātu, varbūt Jums ir linki uz saitēm, .pdf failiem un tamlīdzīgi, kuros būtu pilna pētījumu gaita un novērojumi par marihuānu, tās saistību ar šizofrēniju vai citām narkotikām?

    Es esmu gandrīz pilngadīgs un zāli reizēm pīpēju, neuzskatu to par trūkumu. Pētījumus lūdzu, jo es gribētu savai mammai pierādīt marihuānas īstot plusus un mīnusus. Nesen viņa uzzināja, ka pīpēju zāli un draudēja padzīt no mājas un pilnīgi no manis atsvešināties piesaukdama gan šizofrēniju gan pāriešanu uz citām narkotikām – vistipiskākie aizspriedumi. Es negribu ar viņu sabojāt attiecības, es gribu viņai palīdzēt “atvērties” jaunai informācijai un argumentēti paskaidrot, kāpēc tas ir tā un nevis citādāk.

    Ceru uz sapratni un drīzu atbildi.

  2. DD1 says:

    Šī ir ļoti laba tīmekļa vietne, bet izskatās jau krietnu laiku neaktīva. Ļoti žēl par to.

    • Lauris says:

      Kur tas laiks kad rakstīju šo komentu :)

      Jā, izskatās, ka daudz kas vairs šeit nenotiek. :( Bēt no sava iepriekšējā komaneta gribētu atkāpties no savas nostājas, ka tautai būsu jāzin viss par marihuānu. Pagaidām Latvija ir pilnīgi un galīgi nesakārota valsts. Vispirms vajadzētu sakārtot jau esošās problēmas un tikai tad, kad likumi būs normāli sakārtoti un tauta sāks dzīvot labi, vajdzētu domāt par pārējām lietām, piem. marihuānu, tās izpēti, dekriminalizāciju vai legalizāciju. Pagaidām Latvijā ir palikušas PSRS atraugas- nacionālais dzēriens šņabis katrā piektdienā utt.

      • Ap says:

        Nepiekrītu – nevar gaidīt, kāmēr kāds sakārto “jau esošās problēmas” un “tauta sāks dzīvot labi”. Ne tikai tāpēc, ka šī ir demokrātiska valsts un cilvēks var runāt un iestāties par to, ko vēlas (un tas principā ir pilnīgi pietiekams iemesls, kāpēc nodarboties ar marihuānas legalizēšanu), bet arī tāpēc, ka jau esošās problēmas vienmēr ir bijušas un būs, un cilvēki vienmēr atradīs kaut ko, kas it kā bojā viņu dzīves – liedz viņiem dzīvot labi.

        Principā es priecīgāks būtu, ja Latvijas laukos cilvēki nevis šnabi dzertu, bet splifus kurītu, ja vēža un citi slimnieki varētu izmantot vaporizētājus un kaņepi, lai mazinātu sāpes, lai jaunieši-dumpinieki un kaifa meklētāji varētu pīpēt kārtīgi izpētītu augu, nevis kaut kādu mēslu, kas ir mērcēts ķimikālijā, kas ir sintizēta kaut kur Ķīnā, un te tiek pārdots kā “legāla” narkotika.

        Tāpēc par to vajag domāt jau tagad, un iesēt marihuānas legalizēšanas sēklu jau šobrīd, lai augs – un rezultāti – izdīgst ātrāk kā 10, 20 gadu laikā. Kaut kātā.

Komentēt